Harde schijf laptop of Macbook

harde schijf laptop vervangen

Een harde schijf of SSD vervangen van een laptop of Macbook

Een harde schijf heeft geen oneindig leven. Dit komt omdat er van binnen een draaiende schijf zit die continue draait en afgelezen wordt door een naald en daarom ook slijtage vertoont. Soms kan een harde schijf gerepareerd worden maar meestal zal deze vervangen moeten worden.

SSD (solid state drive)

Tegenwoordig zijn de harde schijven vervangen door een nieuwe techniek: SSD (solid stae drive). SSD schijven zijn eigenlijk geen schijven meer maar chips. Dit betekend dat bij het aflezen geen draaiende schijven of naalden bevinden. Hierdoor is de leessnelheid stukken sneller. Dit maakt uiteindelijk de laptop of Macbook ook een stuk sneller maar ook meer betrouwbaar.

Gegevens van een harde schijf of SSD redden van een laptop of Macbook

Bij geluk kunnen de belangrijke gegevens nog gered worden en overgezet worden naar een eventuele nieuwe harde schijf of SSD. De harde schijf of SSD moet dan nog wel kunnen functioneren. Bij hardnekkige virussen zijn soms ook nog te gegevens te redden.

Breng uw laptop of Macbook voor gratis onderzoek

De laptop of Macbook kunt u ook bij ons langs brengen voor gratis onderzoek. Whatsapp, bel of e-mail dan wel voor een afspraak.