Reparatie moederbord van een laptop

moederbord laptop vervangen

Het moederbord

Het moederbord is het hart van de laptop. Vroeger was dit een printplaat met insteekopties zoals het werkgeheugen en geluidskaart e.d. Tegenwoordig is het een printplaat dat zowat de hele laptop bevat zodat alles compacter gemaakt kan worden, voornamelijk in laptops is dit het geval. Een videokaart en geluidskaart zit tegenwoordig allemaal geïntegreerd in de moederbord. Het is dus een onmisbaar onderdeel van uw laptop.

Het moederbord vervangen

Als een laptop niet meer functioneert kan het zijn dat het moederbord kapot is. Als het moederbord niet meer functioneert dan moet deze meestal vervangen worden. Soms kunnen er onderdelen los zitten en dit kan dan gerepareerd worden. Het kan soms simpel zijn zoals het loszitten van bijvoorbeeld een processor. Het kan ook zijn dat er een diode of connector niet goed zit, dit kan dan gerepareerd worden door middel van solderen.

Omdat er voornamelijk veel verschillende problemen kunnen zijn met het moederbord en er ook veel verschillende merken en types zijn, kunt u voor een prijsindicatie over de reparaties het beste even Whatsappen, bellen of e-mailen. Een moederbord kan 100 tot 800 euro kosten.

Uw laptop wordt gratis opgehaald

We zijn bereid om uw laptop in Breukelen op te halen, dit is gratis. Woont u iets buiten Breukelen en wilt u dat we uw laptop komen ophalen, dan zullen we daar een kleine vergoeding voor vragen.