Reparatie moederbord van een computer of iMac

moederbord computer vervangen

Het moederbord

Het moederbord is het hart van de computer of iMac. Vroeger was dit een printplaat met insteekopties zoals het werkgeheugen en geluidskaart e.d. Tegenwoordig is het een printplaat dat zowat de hele computer of iMac bevat zodat alles compacter gemaakt kan worden, voornamelijk in laptops is dit het geval. Het is dus een onmisbaar onderdeel van de computer of iMac.

Het moederbord vervangen

Als een computer of iMac niet meer functioneert kan het zijn dat het moederbord kapot is. Als het moederbord niet meer functioneert dan moet deze meestal vervangen worden. Soms kunnen er onderdelen los zitten en dit kan dan gerepareerd worden. Het kan soms simpel zijn zoals het loszitten van bijvoorbeeld een processor of videokaart. Het kan ook zijn dat er een diode of connector niet goed zit, dit kan dan gerepareerd worden door middel van (micro) solderen.

Omdat er voornamelijk veel verschillende problemen kunnen zijn met het moederbord en er ook veel verschillende merken en types zijn, kan je voor een prijsindicatie over de reparaties het beste even Whatsappen, bellen of e-mailen. Een nieuw moederbord kan 100 tot 1500 euro kosten.

No cure no pay!

De computer of iMac kan ook bij ons gebracht worden voor onderzoek. No cure no pay! Whatsappbel of e-mail dan wel voor een afspraak.